Blogin takana

Blogin takana hääräilee 29-vuotias porilainen kolmen pojan (8/12, 9/13 ja 6/19) äiti. Blogi sai alkunsa vuonna 2018 elämäntaparemontista. Blogista löytyy kuitenkin juttua vähän kaikesta, kun aiemmin en tiennyt tarkkaan mistä halusin kirjoittaa, joten kirjoitin kaikesta mikä kiinnosti. Blogissa eleltiin hiljaiseloa reilut kaksi vuotta.

Aloitin syksyllä 2021 vihdoin kondiittorin opinnot, joka on ollut mun haaveena jo pitkän aikaa. Mikäli kaikki menee hyvin niin valmistun talvella 2023 Kondiittorikisälliksi. Koulun alkamisen myötä on tullut opittua paljon uutta. Inspiraatiota, sekä innostusta tuntuu olevan hirveästi. Päätin siis palata bloggailun pariin nyt kun on selkeä aihe mistä kirjoittaa. Vanhat tekstit pysyvät yhä blogissa, mutta nyt aloitetaan silti tavallaan puhtaalta pöydältä. Blogin pääpaino tulee siis ehdottomasti olemaan leivonnassa, joka on mun intohimo. Leivonnassa saan toteuttaa mun luovaa puolta.

Nyt olen opintovapaalla, mutta koulutukseltani olen tarjoilija ja ravintola-alan hommia on tullut tehtyä melkein 15-vuotta, eli puolet mun elämästä. Nyt on siis todellakin hyvä aika opiskella ja tavoitella unelmia. Ehkä vielä jonakin päivänä perustan oman leipomo-kahvilan, joka on ollut mun haaveena jo nuoresta tytöstä saakka. Ennen kaukainen haave alkaa nyt tuntua jo mahdollisuudelta.

Minulla on ollut keliakia lapsesta saakka, joten gluteenittomuus on itselleni hyvin tuttua. Olin vain 3-vuotias saadessani keliakia-diagnoosin. Ollessani nuorempi gluteeniton valikoima ei ollut järin suuri, saatikka sitten herkullinen. Opettelin siis itse leipomaan. Pitkään se oli rakas harrastus, kunnes huomasin, että mä olen oikeasti ihan hyvä leipomaan. Onnistumisen tunteet ja se suunnaton ilo, jonka leivonnasta sain, saivat mut haluamaan harrastuksesta enemmän. Miten hienoa onkaan saada tehdä rakastamaansa asiaa joka päivä? Blogin kaikki reseptit ovat siis gluteenittomia. Käytän itse kuitenkin makeisia, joissa on saattaa sisältää gluteenia -merkintä. Monet keliaakikot eivät näitä kuitenkaan käytä. Kirjoittelen resepteihin, jos joku tuote ei ole täysin gluteeniton.

Tervetuloa seurailemaan mun leivontamatkaa. Toivottavasti joku saa täältä ideoita ja inspiraatioita, sekä kokee reseptien myötä onnistumisia.

~ Susa