Lasten kanssa askartelu

Tajusin ettei olla poikien kanssa askarreltu tänä vuonna vielä mitään. Viimeisimmät askartelut ollaan tehty joulun alla ja sitä ennen varmaankin viime syksynä poikien synttäreille. Askartelu on kivaa puuhaa, varsinkin nyt, kun pojat ovat jo isompia ja jaksavat useimmiten keskittyä. Huono puoli siinä, että pojat ovat isompia ja itsenäisempiä on oma laiskistuminen. Pojat keksivät helpommin itselleen tekemistä ja itse saa sitä kuuluisaa omaa aikaa. Nyt kun työt alkavat häämöttää loppuaan ja aikaa touhuta lasten kanssa on enemmän, joutavat selitykset romukoppaan ja yhdessä aletaan taas tehdä ja touhuta enemmän.

Lukan Minecraft-synttäreille askarreltiin pilttipurkeista tällaiset kivat Creeper-juomamukit. Sen jälkeen niillä ei ole ollut enää käyttöä vaan ne ovat keränneet pölyä keittiön hyllyllä. Edellisenä viikonloppuna keksein mukeille vihdoin käyttöä.

Ne ovat nimittäin aivan täydelliset hamahelmien säilytykseen. Minecraft-pelissä rakennetaan ja hamahelmistä voi myös rakennella kaikenlaista joten tykästyin ideaan. Laitoin pilttipurkkien kansien sisäpuolelle teipinpalat reikiä peittämään, jotta hamahelmet eivät pääse tippumaan purkeista ulos. Purkeista tuli kivan värikkäitä. Tällä hetkellä niiden paikka on vielä keittiön hyllyllä, mutta kunhan päästään muuttamaan niin ne pääsevät poikien huoneeseen koristeeksi.

Arkistojen kätköistä paljastui, että vuosi 2016 on ollut meillä askartelun aikaa. Onkin muuten ainoa vuosi, jolloin tehtiin poikien kanssa joulukortit isovanhemmille. Tehtiin myös hamahelmistä ensimmäiset joulukuusenkoristeet (näitä on tullut myöhemmin tehtyä lisää).

Viime aikoina luovuutta on tullut käytettyä leipomiseen ja leivottu on paljon, todella paljon. Nyt olisi hyvä aika vähän vähentää leipomista ja suunnata luovuutta vaikkapa askarteluun. Käytiin viime tiistaina Oliverin kanssa kirjastossa etsimässä inspiraatiota askarteluihin, mutta tuloksetta. Tutkittuani hiukan internetin ihmeellistä maailmaa alkoi ideoita askarteluun vihdoin löytyä.

Käytiin hiukan täydentämässä meidän maalivarastoja ja sen lisäksi ostettiin pieniä kertakäyttölautasia. Lähestyvää pääsiäistä ajatellen olisin halunnut ostaa myös sellaisia kananmunan muotoisia massapalloja, mutta emme löytäneet kuin ainoastaan pyöreitä. Olen kerrankin ajoissa ja pääsiäiseen on onneksi vielä hyvin aikaa, joten niitä ehditään varmasti myöhemminkin hankkimaan.

Suunnitelmissa oli askarrella Angry Birds -aiheisia koristeita kertakäyttölautasista. Pojat pääsivät kumpikin maalaamaan kaksi lautasta ja itse näytin hiukan mallia ja maalasin yhden. Lautaset oli tarkoitus jättää yöksi kuivumaan, mutta seuraavana päivänä ei ehditty askarteluja jatkaa ja sitten jo vähän unohdettiinkin koko homma.

Ajattelin, että olisi kiva saada jotain valmiiksi myös samana päivänä joten lautasten maalailun jälkeen tehtiin massapalloista vielä pokemonpalloja. Maalasin itse palloihin mustalla maalilla keskiviivan ja pojat saivat maalata pallojen yläosat. Laitoin massapalloihin grillitikut pidikkeeksi maalaamista helpottamaan.

Tarkoitus oli tosiaan jatkaa askarteluja heti seuraavana päivänä, mutta lautaset saatiinkin tehtyä valmiiksi vasta tänään. Niistä tuli kyllä tosi kivat. Luulen, että tänä vuonna meillä tehdään pääsiäisaskartelut muutenkin Angry Birds -teemalla.

~Susa

Leave a Reply