3kk laskettuun aikaan

RV 25+5

Tänään raskausviikkoja on kasassa 27+0. Laskettuun aikaan on jäljellä enää 3 kuukautta ja raskauden viimeinen kolmanneskin starttaa jo ensi viikolla.

Raskauden ensimmäinen kolmannes tuntui matelevan. Ensimmäistä ultraa odottaessa päivät tuntuivat todella pitkiltä. Toinen kolmannes puolestaan on mennyt hyvinkin vauhdikkaasti ja raskausviikot ovat vaihtuneet välillä ihan huomaamatta.

Tämä raskaus ei ole ollut helpoimmasta päästä, mutta huonomminkin voisi olla. Alkuraskaudessa vaivasi kova väsymys ja myös pahoinvointi oli riesana. Kilpirauhaslääkityksen nosto ja raudan aloittaminen toivat helpotusta väsymykseen ja pahoinvointikin loppui 14. raskausviikolla. Sen jälkeen pahoinvointi on vaivannut vain muutaman kerran ja syynä on ollut päänsärky tai liian tyhjäksi päässyt vatsa. Ensimmäisestä kolmanneksesta asti riesana ovat olleet myös finnit ja todella helposti rasvoittuva iho. Raskauden mukanaan tuomasta ”hehkusta” ei ole kyllä täällä ollut tietoakaan.

Toisen kolmanneksen alussa oli muutama viikko, kun voin todella hyvin. Pahoinvointi oli lähes kokonaan poissa ja väsymyskin oli helpottanut. 17. raskausviikolla alkoivat kuitenkin selkävaivat. 10 viikkoa selkävaivojen kanssa eläneenä, niihin on alkanut jo tottua, mutta eivät ne kyllä ole helpottaneet. Töissä on tarvinnut käyttää tukivyötä ja pitkään aikaan en ole työpäivästä selvinnyt ilman särkylääkettä. Talviloma tuli todella hyvään väliin ja töihin palasin loman jälkeen hyvillä mielin. Reilun viikon verran ehdein töissä loman jälkeen olemaan, kunnes selkä alkoi taas olla todella pahassa kunnossa. Kotona selän kanssa pärjää hyvin, kun pystyy liikkumaan ja lepäämään sen mukaan mikä hyvältä tuntuu. Töissä taas on oltava koko ajan jaloillaan, mistä selkä ottaa hyvinkin pian nokkiinsa.

Pomo on kyllä ollut ihanan joustava ja viimeinen työpäiväkin olisi jo kahden viikon päästä. Pidän kaikki mahdolliset lomat pois ennen äitiysloman alkua. Sairaslomaakaan en ole montaa päivää pitänyt, vaikka aihetta olisi kyllä varmasti ollut. Välillä on ollut tosi rikkinäinen olo, kun töihin on lähtenyt. Jotenkin sitä stressaa töistä poissa olemista. Nyt on ihana tietää, ettei töitä ole enää paljoa jäljellä. Halu olla töissä on kuitenkin ollut kova. Itselle on ollut jollakin tapaa paha paikka hakea sairaslomaa, mutta vauvan vointi edellä olen kuitenkin mennyt. Rakenneultrassa kaikki oli kunnossa ja Mini on muutenkin ollut todella vilkas ja liikkuvainen. Mikäli Minin voinnissa olisi ollut jotakin huolestuttavaa, niin silloin olisin myös herkemmin sairaslomaa hakenut. Meillä on myös ylimääräinen ultra tulossa 25.3 ja päästään vielä kurkkaamaan mitä Minille kuuluu.

Ihan hirveästi hankintoja ei ole enää tekemättä. Paljon tavaraa on vielä pojilta tallessa ja vauvanvaatteita olen myös shoppaillut. Tein muutama päivä sitten listaa, että minkä kokoisia vaatteita on minkä verran. Vaatepuoli alkaa olla aikalailla kunnossa. Tärkeimmät puuttuvat hankinnat ovat pinnasänky ja turvakaukalo. Pinnasängynkin olen jo valmiiksi katsonut. Kovasti sitä haluaisi päästä laittamaan lastenhuonetta, mutta meidän asuntokaupat ovat valitettavasti viivästyneet ja vieläkään ei olla aivan varmoja, että koska päästään muuttamaan. Pikkuhiljaa olen kuitenkin alkanut käydä kaappeja läpi ja heitellä turhia tavaroita pois. Toivottavasti ei mene enää kauaa, että pääsee laittamaan uutta kotia kuntoon.

~Susa

Leave a Reply