Tyttö vai poika?

Viime viikon rakenneultrassa saimme vauvamme (Miniksi häntä kutsumme) sukupuolen selville. Ulkomailla järjestetään gender reveal -juhlia ja tehdään huikeita kakkuja. Olen noita kakkuja ihastellut ja halusin itsekin sellaisen tehdä. Töissä sattui sopivasti olemaan palaveri vain viikko rakenneultran jälkeen, joten päätin leipoa sinne gender reveal -kakun. Kaiken lisäksi eräs työkaverini lupautui Minin kummiksi, joten minusta oli hauska idea, että kummitäti saisi leikata kakun ja selvittää tulevan kummilapsensa sukupuolen. Yleensä ulkomailla joku muu kuin tuleva äiti leipoo kakun ja sillä paljastetaan äidille / vanhemmille vauvan sukupuoli.

Kakun tekeminen oli hurjan hauskaa, vaikka se tuotti jonkin verran päänvaivaa. Koristeet kakkuun tein sokerimassasta jo pari viikkoa ennen ultraa. Tein ensimmäistä kertaa ikinä vauvan tossut sokerimassasta. Niistä tuli aika söpöt ensimmäisiksi tossuiksi ja olen niihin melko tyytyväinen.

Töissä moni kuvitteli minun odottavan tyttöä, joten oli aikamoinen yllätys, kun kakun sisältä paljastuikin sininen täyte. Juuri tuo sininen täyte aiheutti minulle stressiä, koska oli todella vaikeaa keksiä makuyhdistelmä kakun sisälle, jonka värin saisi siniseksi. Kakkuun tein valkosuklaa-vaniljatäytteen, jonka värjäsin pastavärillä siniseksi. Täyte oli yksinään kuitenkin turhan neutraali ja ehkä jopa vähän tylsä. Minulle tuotti suurta päänvaivaa yrittää keksiä mitä muuta voisin kakkuun laittaa. Marjat eivät olleet vaihtoehto, koska ne värjäisivät täytteen helposti violetiksi. Lopulta päätin yhdistää täytteeseen mariannea ja lisäsin täytteen päälle marianne crushia. Alun alkaen olin ollut siinä uskossa, että pääsisin helpolla ja tekisin kakun väliin vadelmatäytteen, mutta toisin kävi.

Sininen täyte tuotti niin paljon päänvaivaa, että minun oli pakko tehdä testikakku, jotta näkisin miten täyte käyttäytyy ja säilyttää värinsä. Testikakkuun halusin kokeilla valumaa, jota testasin vasta toista kertaa. Ensimmäisellä kerralla tein valuman valkosuklaasta, mutta tällä kertaa käytin sinisiä candy meltsejä. Candy meltsit ovat suklaan kaltaisia pieniä nappeja, joita käytetään leivonnassa. Valuma onnistui mielestäni kivasti ja kakusta tuli tosi kaunis. Tätä kakkua olisi ollut kiva tarjota myös työkavereille, mutta sininen väri olisi heti paljastanut vauvan sukupuolen, joten kakulla herkuteltiin vain lähipiirin kera.

Itselläni oli siis jo raskauden alusta saakka vahva tyttöfiilis. Tavallaan on aika noloa, että miten äidinvaisto voikaan olla niin väärässä. Aiemmissa raskauksissa minulla oli poikaolo ja poikiahan sieltä tuli. Tyttöolooni vaikutti alkuraskauden pahoinvointi ja oksentelu, jota pojista ei juurikaan ollut. Raskaus oli muutenkin erilainen verrattuna aikaisempiin raskauksiini. Tätä voi kyllä selittää se, että istukka sijaitsee tosiaan kohdun etuseinämässä ja aiemmissa raskauksissa istukka on ollut takaseinämässä.

Rakenneultrassa sukupuoli ei jäänyt epäselväksi, sillä Minillä oli kova tarve esitellä sukukalleuksiaan monesta eri kuvakulmasta. Aikaisemmista lapsista en ole ultrassa huomannut pippeliä, mutta tässä tapauksessa sitä ei voinut olla huomaamatta. Saimme jopa todisteeksi kuvamateriaalia, jota voisi näyttää, jos joku kyseenalaistaisi vauvan sukupuolen.

Tyttö olisi toki ollut kiva kahden pojan jälkeen, mutta olen tavallaan kiitollinen. Poikien kanssa kaikki on jo tuttua ja luulen, että poikia on helpompi kasvattaa kuin tyttöjä. En ole myöskään koskaan osannut innostua vaaleanpunaisista prinsessamekoista. Saan myös edelleen olla talon ainoa nainen. Nuorempana kuvittelin saavani tyttölapsen, mutta minut on selvästi tarkoitettu poikien äidiksi. Poikien äitinä olo on hyvin opettavaista, sillä lasteni kiinnostuksen kohteet poikkeavat paljon omistani ja heidän ajatusmaailmansa on myös hyvin erilainen. On hienoa päästä seuraamaan heidän tapaansa nähdä maailma.

~Susa

Leave a Reply