Kahdenkeskinen aika lapsen kanssa

Mielestäni on tärkeää viettää lapsen kanssa kahdenkeskistä aikaa. Meillä vietetään kahdenkeskistä aikaa mielestäni aivan liian vähän. Oliverin kanssa tulee vietettyä enemmän aikaa Lukan ollessa eskarissa. Lukan kanssa taas kahdenkeskistä aikaa on todella vähän. Kesällä Minin syntyessä aikaa on vielä vähemmän ja sitä on vaikeampi jakaa, kun lapsia onkin kahden sijaan kolme. Huomaan myös poikien nauttivan suuresti siitä, että he saavat jakamattoman huomioni. Tänään sain mahdollisuuden olla kaksin Lukan kanssa, kun mies meni iltavuoroon ja Oliver lähti mummolaan yökylään.

Emme varsinaisesti tehneet Lukan kanssa mitään ihmeellistä, mutta meillä oli silti tosi kivaa. Kävimme ensin kaupassa, jonka jälkeen tulimme kotiin ja aloimme leipomaan. Teimme suklaamuffinsseja vadelmakuorrutteella. Ensin tehtiin muffinssitaikina ja laitettiin muffinssit paistumaan.

Sillä aikaa kun muffinssit paistuivat ja jäähtyivät, teimme yhdessä hamahelmistä Pokemon-aiheisia kuvioita. Tällä hetkellä Pokemon on poikien ja varsinkin Lukan mielestä ihan paras. Telkkarista ei oikeastaan muuta katsotakaan. Eniten Luka innostui, kun juteltiin hamahelmiä tehdessä Pokemoneista. Luka sanoi Pokemonin nimen ja minä kerroin millainen se on (en todellakaan tiedä montaa Pokemonia, mutta jo muutama sai Lukan innostumaan).

Luka katseli telkkarista Pokemonia ja minä tein kuorrutteen muffinsseille. Muffinssien jäähdyttyä koristelimme ne yhdessä. Minä pursotin kuorrutteen muffinssien päälle ja Luka koristeli muffinssit vadelmilla ja suklaan paloilla. Muffinsseista tuli tosi kivan näköisiä. Muffinssien pohjana käytin suklaa-pilvikuppisten ohjetta. Kuorrutteen tein voista, tomusokerista ja vadelmamarmeladista. Väriä paransin lisäämällä kuorrutteen joukkoon hiukan punaista pastaväriä. Kohta päästään Lukan kanssa muffinsseja maistamaan, mutta tiedän nyt jo, että ne ovat todella hyviä.

~Susa

Leave a Reply