Koti vaihtoon

Kirjoittaessani postausta lastenhuoneen remontista, kerroin aikeistamme laittaa talo myyntiin. Syyn muuttoon saattoi joku jo arvatakin. Kolmas lapsi ilmoitti saapuvansa luoksemme kesällä. Lastenhuoneen remontti aloitettiin lokakuun lopulla ja positiivisen raskaustestin olin tehnyt syyskuun lopulla. Remonttia aloittaessa mietimme, että jäisimme vielä tähän nykyiseen asuntoomme. Lopulta tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että 3h+k kävisi väkisinkin liian pieneksi kolmen lapsen kanssa. Päätimme siis laittaa talon myyntiin heti tammikuun alkupuolella.

Talon myynti aiheutti aluksi aika ristiriitaisia tunteita. Olimme ostaneet nykyisen kotimme alkusyksystä 2011. Teimme suuren remontin, jolloin uusittiin kylpyhuone ja keittiö, sekä laitettiin laminaattia ja tapettia lähes joka huoneeseen. Muuttamaan pääsimme jouluksi. Myöhemmin uusittiin vielä eteinen ja viime vuonna laitettiin vielä molemmat makuuhuoneet uusiksi. Olen saanut tehdä talosta minun näköiseni. Tämä talo on vielä hetken aikaa ainoa talo, jossa lapsemme ovat asuneet. Täällä he ovat ottaneet ensiaskeleensa ja oppineet puhumaan. Täällä he ovat eläneet lapsuutensa ensimmäiset vuodet.

Olen todella kiintynyt kotiimme ja minua pelotti, että löytäisimmekö meille uutta kotia. Paineita loi myös se, että oli tilanne mikä tahansa, vauva syntyisi kaikesta huolimatta kesällä. Nyt on myös erittäin huono hetki myydä ja hyväkuntoisiakin taloja saattaa joutua myymään useita kuukausia. Lopulta taloja katsellessa aloin päässäni käymään tietynlaista luopumisprosessia. Minun oli sisäistettävä, että vaikka kotimme onkin ihana, se on auttamatta liian pieni. Uuden kodin etsintää vaikeutti myös se, että halusin mahdollisimman valmiin kodin. Halusin sellaisen kodin, jossa ei heti tarvitse tehdä remonttia, jonne saisi vain kantaa tavarat sisälle. Ainoana poikkeuksena vauvan huone, jonka sisustuksen olen suunnitellut jo yli kuukausi sitten, se on pakko päästä toteuttamaan. Viime vuoteen on mahtunut ihan tarpeeksi remonttia ja uskon myös mieheni isän olevan kiitollinen, kun ei tarvitse miettiä taas suurta remonttia. Lopulta löysin asunnon, jonka pystyin kuvittelemaan meidän tulevana kotina. Se helpotti luopumista nykyisestä kodista.

Nyt asiat ovat aika hyvällä mallilla. Vielä on muutama mutka matkassa ennen kuin kodin vaihto on virallista ja siksi en blogiin asuntoasioista kirjoita enempää ennen kuin muutto varmistuu. Nyt ei auta muu kuin pitää peukut pystyssä ja toivoa, että kaikki sujuu hyvin.

~Susa

Leave a Reply