Remontin alkua ja leivontaa

Viime viikolla siirrettiin kaikki tavarat pois poikien huoneesta. Vaati aikamoista järjestelyä, että saatiin tavarat mahdutettua muihin huoneisiin. Varsinkin meidän makuuhuone on tällä hetkellä todella ahdas, kun siellä on meidän parisängyn lisäksi myös poikien kerrossänky. Uudet nukkumisjärjestelyt vaativat aluksi vähän totuttelua, mutta nyt jo sujuu paremmin. Olohuone on aikamoinen kaatopaikka, kun siellä on jokainen kohta seinustasta täynnä tavaraa. Keskelle lattiaa jää pieni tila, josta mahtuu kulkemaan ja jossa pojat mahtuvat hiukan leikkimään. Nyt ei sitten auta muu kuin toivoa, että remontti etenisi kohtuu nopealla aikataululla. Kunhan nyt viimeistään jouluksi olisi valmista.

Ennen kuvat poikien huoneesta otin jo helmikuussa, enkä sitten tajunnut uudempia ottaa. Kuvissa ei ole näkyvissä edes sitä meidän kerrossänkyä, vaan poikien vanhat sängyt. Laitan kaikki kuvat näkyviin sitten, kun teen postausta valmiista remontista.

Tänään sitten aloittelin repimällä tapetin toisesta seinästä pois. Katsotaan jos huomenna ehtisin repimään vielä tuon toisen seinän ennen iltavuoroon menoa.

Oliver oli aluksi innolla auttamassa, mutta kyllästyi hommaan yllättävän pian. En nimittäin antanut kastella suihkupullolla tapettia ihan loputtomiin saakka, ettei lattia olisi litimärkä. Vähän aikaa Oliver jaksoi keräillä tapetin palasia jätesäkkiin, mutta lopulta hän totesi lastenohjelmien kiinnostavan enemmän.

Miehen isä kävi myös tänään laittamassa kattoon jo jonkin sortin pohjamaalia. Eiköhän me tuosta katosta lopulta valkoinen saada. Katon maalauksen jälkeen vuorossa olisi sitten uuden tapetin laitto ja lopuksi vielä laminaatin vaihtaminen.

Aamupäivällä tuli myös leivottua, kun kävin ostamassa kaupasta tuota Pandan uutta piparkakku-valkosuklaata. Ihan huippua, että kyseinen suklaa on gluteenitonta. Mietein hetken, että mitä leipoisin ja lopulta päädyin hyydytettävään suklaakakkuun. Tapetin repimisen jälkeen oli aika herkutella pipari-valkosuklaakakulla. Tämän reseptin muokkasin valkosuklaa-daimkakun ohjeesta. Olen tehnyt useampiakin kakkuja tuon kakun reseptin pohjalta, koska sitä on niin helppo muokata. Kakusta tuli aika makea, joten pienikin pala riittää viemään makeanhimon. Kakusta tuli myös jo ihanan jouluinen fiilis.

PIPARI-VALKOSUKLAAKAKKU

POHJA:
200 g piparkakkuja (gluteenittomia)
80 g voisulaa
2 rkl maitoa

TÄYTE:
3 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2 rkl glögiä tai vettä
120 g valkosuklaata
135 g piparkakku-valkosuklaata
250 g maitorahkaa

OHJE:
Murskaa piparkakut, lisää joukkoon voisula ja maito, sekoita tasaiseksi massaksi. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistusta. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri ja vaniljasokeri, sekä maitorahka. Sulata valkosuklaa ja lisää seokseen varovasti nuolijalla nostellen. Kiehauta glögi (tai vesi) ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Rouhi piparkakku-valkosuklaa ja lisää se lopuksi täytteen joukkoon nuolijalla käännellen. Kaada seos pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4-5 tuntia, mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele piparkakuilla ja suklaarouheella.

~Susa

Leave a Reply