Ulkonäkö ja itsetunto

Syyskuu 2018

Viime aikoina on tullut jonkin verran mietittyä omaa ulkonäköä, enimmäkseen hyvällä tavalla. Uskon, että mielipiteeseen omasta ulkonäöstä vaikuttaa paljon myös oma itsetunto. Olen nuorempana ollut aika hoikka. Ensimmäinen raskaus toi mukanaan 20kg ja vain osa painosta ehti tippua ennen kuin tulin uudelleen raskaaksi. Raskauksien jälkeen olin pitkään siellä normaalipainossa tai sen ylärajoilla.

Toukokuu 2016

Keväällä 2016 treenasin kovaa ja pääsin tavoitepainooni. Kova treeni toi kuitenkin myös omat ongelmansa ja totaalinen väsymys ja masennus toivat kilot takaisin korkojen kera.

Joulukuu 2016

Olen 154cm pitkä ja pahimmillaan paino lähenteli melkein 80kg. Pahinta tietenkin oli, että paino tuli vain muutamassa kuukaudessa reilusti ylöspäin. Jokin aamu sitä tavallaan ”heräsi” ja tajusi, ettei tunnistanut peilissä näkemäänsä ihmistä. En sopeutunut uuteen kokooni ja pidin sitä väliaikaisena. Meni kauan ennen kuin vihdoin hyväksyin itseni.

Syyskuu 2018

Laihduttamisen jälkeen sain muutaman kilon takaisin ja nyt paino onkin tasaantunut tuonne 70kg. Tiedän, että siinä on 10-15kg liikaa, mutta se ei peilistä katsoessa aiheuta ällötyksen tunteita. Olen vihdoin oppinut hyväksymään itseni sellaisena kuin olen ja vaikka kiloja voisi olla muutama vähemmän, olen silti tyytyväinen. Uskon myös, että tähän vaikuttaa paljon itsetunto. Nuorempana itsetuntoni ei ollut kovin vahva. Koen kasvaneeni hurjan paljon ihmisenä ja nykyään muiden mielipiteet eivät enää vaikuta niin paljon. Huonon itsetunnon omaavasta nuoresta tytöstä kasvoi vahva nainen.

~Susa

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: