Ruokapäiväkirja viikolta

Mielenkiinnosta päätin seurata syömisiäni viikon ajan. Omasta mielestä ruokailut meni aika kivasti ja tämä viikko oli aikalailla samanlainen kuin muutkin viikot. Poikkeuksena se, ettei tortilloja tule kovin usein syötyä. Tämä oli toinen kerta tänä vuonna. Ruokailuvälit pysyy sopivina useimmmiten vapaapäivinä, mutta työpäivinä ne saattavat välillä venähtää. Töissä ei pääse syömään silloin kuin haluaa, vaan silloin kuin ehtii. Pyrinkin aina ottamaan töihin välipalan, useimmiten smoothien, jonka voi sitten nopeasti nauttia melkein missä välissä tahansa. Pääasiassa syön joka aamu puuron ja hiilihydraatit vain toisella ruoalla, joko lounaalla tai päivällisellä.

MAANANTAI 12.3
9.15
Porkkanapuuro raejuustolla ja saksanpähkinöillä

12.45 Palautusjuoma, 3kpl maissikakkuja
 

15.15 Uunilohta, uunijuureksia, paistettuja sieniä, kaalia ja pinaattia

19.25 Lohisalaatti töissä

22.35 Maitorahka ja ananasmurskaa

Aamupäivällä lähdin tekemään salitreeniä. Palautusjuoman otan yleensä silloin jos tiedän, että ruokapöytään en pääse tunnin sisällä. Palautusjuomana olen käyttänyt Fitfarmin vaniljan makuista heraisolaattia. Salitreenin jälkeen lähdin vielä ruokakauppaan ja uuden blenderin ostoon. Kotiin päästyäni aloin tehdä ruokaa sillä mitään valmista ei ollut. Lounas venähti siis pitkäksi ja tämän korjasin vaihtamalla lounaan ja välipalan paikkaa. Viikonlopun reissun jäljiltä oli vielä jotenkin turvonnut ja ällöttävä olo, joten hiilareita en syönyt muuta kuin aamupuuron.

TIISTAI 13.3
9.25 Vadelma-banaaniuunipuuro (resepti täällä)

13.35 Broilersalaatti töissä, lisänä porkkanaraastetta ja raejuustoa

16.00 Suolakinuskin makuinen skyr, 3kpl maissikakkuja

18.20 Uunilohta, uunijuureksia, paistettuja sieniä, kaalia ja pinaattia

20.40 Kaurapuuroa, vadelmia ja raejuustoa

Töissä oli aamuvuoro ja pääsin neljältä, haukkasin heti silloin skyrin ja muutaman maissikakun. Viideltä alkoi jumppa. Kotona ei ollut valmiina mitään hiilaripitoista, joten söin hiilarit iltapuuron muodossa.

KESKIVIIKKO 14.3
9.05 Kaurapuuroa, jonka joukossa valkuainen, vadelmia ja raejuustoa

14.20 Pinaatti-broilerpyöryköitä ja kasvishöystöä (resepti täällä)

18.15 Vadelma-banaanismoothie (resepti täällä)

21.00 Vadelma-banaaniuunipuuro

Vapaapäivä. Ruoanlaiton aloitin aivan liian myöhään, joten aamupalan ja lounaan väli venyi turhan pitkäksi. Välipalan söin vasta kuuden jälkeen, joten toinen ruoka jäi kokonaan pois. Hiilarit meni taas iltapuuron muodossa.

TORSTAI 15.3
8.25 Kaurapuuroa, jonka joukossa valkuainen, vadelmia ja raejuustoa

12.30 Uunilohta, uunijuureksia, salaattia, pinaattia, kurkkua, paprikaa ja raejuustoa

15.15 Mango-kookossmoothie (resepti täällä)

18.05 Gluteenittomia tortilloja 2kpl, salaattia, pinaattia, kurkkua, tomaattia, 3% fetaa/salaattijuustoa, salsaa ja maustettua jauhelihaa

21.05 Maitorahka ja ananasmurskaa

Vapaapäivä. Ruokailurytmi juuri sopiva. Parin viime päivän aikana hiilarit vähän unohtuneet, joten tortillapäivä ja hiilarien tankkaamista. Itse tykkään heittää tortillat pohjalle, täytteet päälle ja syödä koko homman haarukalla ja veitsellä. Illalla vielä 19.15 jumppa.

PERJANTAI 16.3
8.40 Vadelma-banaaniuunipuuro

11.50 Gluteenittomia tortilloja 2kpl, salaattia, pinaattia, kurkkua, tomaattia, 3% fetaa/salaattijuustoa, salsaa ja maustettua jauhelihaa

15.15 Mango-kookossmoothie

22.25 Pinaatti-broilerpyöryköitä ja kasvishöystöä töissä

01.00 Maitorahka ja ananasmurskaa

Iltavuoro töissä kahteentoista saakka. Suunnitelmana syödä töissä ruoka ja iltapalakin vielä joskus 22-23 välillä. Töissä hirveä kiire ja syömään pääsin vasta myöhään illalla. Ruokailujen väli aivan liian pitkä, 7 tuntia. Iltapala vasta kotona töiden jälkeen.

LAUANTAI 17.3
9.25 Vadelma-banaaniuunipuuro

12.15 Pinaatti-broilerpyöryköitä ja kasvishöystöä, 3kpl maissikakkuja ja polarin 5% juustoa

15.40 Mango-kookossmoothie töissä

20.20 Lohisalaatti töissä

22.40 4kpl maissikakkuja ja polarin 5% juustoa, suolakinuskin makuinen skyr

Pitkä päivä töissä, yhdestä kymmeneen. Smoothie mukana, jottei ruokailuvälit veny hirvittävän pitkiksi.

SUNNUNTAI 18.3
9.30 Vadelma-banaaniuunipuuro

12.50 Jauhelihaa, gluteenitonta makaronia, pakastekasviksia, kurkkua, tomaattia ja raejuustoa

16.05 Mango-kookossmoothie töissä

19.50 Katkarapu-vuohenjuustosalaatti töissä

22.50 Lohilon tuplasuklaan makuinen proteiinijäätelö

Aamupäivällä bodystep tunti, lounasta massuun ja iltavuoroon kolmeksi. Smoothie taas mukana ja ruokailuvälit pysyivät hyvinä. Illalla vielä hiukan herkuttelua ennen dieetin alkamista.

Tänään alkoikin sitten dieetti. Päätin lähteä mukaan Fitfarmin tarjoamaan ilmaiseen kolmen viikon Go Fat Go -ohjelmaan. Musta on ihan huippua, että Fitfarm tarjoaa tälläisen mahdollisuuden ja vieläpä ilmaiseksi. Ensi viikolla olisi vihdoin myös kehonkoostumusmittaus. Nyt tehdään hurjasti duunia kolme viikkoa ja sitten palataan takaisin normaaliin, terveelliseen, mutta ei niin tiukkaan ruokavalioon.

~Susa

Leave a Reply