Reissu Nurmekselle / Kolille

Perjantaina lähdettiin miehen kanssa aamulla seitsemän maissa ajelemaan kohti Nurmesta. Perillä olimme hiukan ennen neljää, joten pysähdyksineen matkaan meni noin 9 tuntia. Majoituimme Break Sokos Hotel Bombassa, joka on kylpylähotelli. Jätimme tavarat huoneeseen ja lähdimme heti ensimmäisenä testaamaan kylpylän. Emme tajunneet miehen kanssa kumpikaan ottaa yhtään kuvaa itse kylpylästä. Kylpylää on ihan viime vuosina remontoitu ja se oli kyllä tosi kiva. Itselläni ei pahemmin kokemusta kylpylöistä ole. Pukuhuoneiden jälkeen tuli sauna/suihkutilat, jotka olivat yhteiset. Itse tykkäsin, koska saunomaan pääsi yhdessä. Saunoja oli kolme erilaista ja lisäksi löytyi myös elämyssuihkut. Itse kylpylän puolella oli yksi iso allas, lastenallas, poreamme ja kylmä- sekä kuuma-allas. Tilasta löytyi myös lämpötuolit ja allasbaari. Ulkona oli lisäksi vielä kaksi poreammetta, jotka olivat myös talvikäytössä. Reilut pari tuntia saimme kylpylässä kulutettua.

Illalla menimme syömään hotellin ravintolaan, Trattoria Pieliseen, joka tarjosi italialaisia makuja. Itse olen italialaisen ruoan ystävä ja rakastuin paikkaan ja ruokiin heti. Tuolla täytyy kyllä päästä käymään uudestaan. Palvelussa oli hiukan parantamisen varaa, mutta ruoka oli kyllä aivan taivaallista. Iso plussa siitä, että pitsaa ja pastaa sai gluteenittomana. Pitsaa en maistanut, mutta pasta oli todella hyvää. Kaiken huipuksi sieltä sai gluteenitonta suklaakakkua, eikä kakku ollut mitään valmiskamaa suoraan pakkasesta, jollaista yleensä ainakin meillä Porissa saa. Seuraavana iltana oli pakko mennä syömään suklaakakkua uudestaan. Muuta makeaa en syönyt. Kaloreita en reissun aikana miettinyt. Oli kivaa syödä hyvin ja nauttia, mutta sunnuntaina alkoi kyllä olla jo melko ällöttävä ja turvonnut olo. Reissun jälkeen oli kiva palata arkeen ja sen kyllä huomasi, että kroppakin alkoi vaatia kevyempää ruokaa.

Hotellin väki oli todella ystävällistä ja paikasta jäi positiivinen fiilis. Hotellin aamiaisella oli neljän viljan puuroa ja ohrapuuroa. Kaikista hienointa oli se, että molempina aamuina hotellin väki teki minulle oman kaurapuuron, kun pyysin. Aamupuurosta on tullut niin tiukka tapa, ettei millään viitsi olla kahta päivää ilman, jos ei ole aivan pakko. Kiitollinen olo tuli, kun puuroni sain.

Lauantaina suunnattiin heti aamiaisen jälkeen Kolille, jonne ajoi reilun tunnin verran. Menimme käymään Kolin kansallispuistossa. Maisemat olivat aivan uskomattomat. Eniten harmitti, että päivä oli niin pilvinen. Sieltä olisi saanut aivan huikeita kuvia, jos sää olisi ollut parempi.

Kolille täytyy kyllä ehdottomasti päästä käymään kesällä. Itse tykkään enemmän vedestä ja jotenkin veden ääreltä otetut kesäiset kuvat kolahtaa muhun paremmin kuin talvimaisemat. Kolilta löytyy myös S-ryhmän kylpylähotelli, Break Sokos Hotel Koli, joka on aivan kansallispuiston vieressä. Seuraavaksi tarvii varmaan majoittua siellä, jos vielä Kolille päin suunnataan. Kävimme syömässä hotellin yhteydessä olevassa Grill It! -ravintolassa. Ruoka oli hyvää ja palvelu sitäkin parempaa.

Reissu oli kaikin puolin onnistunut, emmekä olisi miehen kanssa paremmin voineet juhlistaa 8 vuotta kestänyttä yhteistä taivaltamme.

~Susa

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: