Ei kakkua minulle

Maanantaina alkoi talviloma ja sen kunniaksi kävin syömässä jo pari viikkoa himoitsemani broileripastan. Käytiin myös lasten kanssa testaamassa jokin aikaa sitten ovensa avannut Leo’s Leikkimaa. Paikka oli tosi kiva, mutta ruokalista oli kovin suppea ja hampurilaispainotteinen, joten kävimme sitten Rossossa syömässä ja pääsin herkuttelemaan broileripastalla. Tämä herkku ei kyllä petä koskaan.

Tiistaina lähdimme koko perhe laivalle. Ruokailut meni pääpiirteittäin ihan mukavasti. Jonkin verran tuli syötyä leipää, mikä muuten ei ole viime aikoina ruokavaliooni kuulunut. Puuroa jäin kovasti kaipaamaan, koska laivalta ei gluteenitonta puuroa saanut. Tänä aamuna olin niin onnessani jostakin niin yksinkertaisesta asiasta kuin aamupuuro. Muuten söin laivalla salaattia, katkarapuleipää, smoothieta yms. Hiukan poppareita ja yksi sellainen suklaakookospallo tuli syötyä, mutta muuten en herkkuja syönyt.

Viime viikolla törmäsin netissä terveellisempään mangojuustokakun ohjeeseen ja tilasin muutamia siihen tarvittavia juttuja netistä. Paketti saapui postiin tänään ja koukkasin kaupan kautta, jotta saisin tehtyä tuota kakkua. Kaikki alkoi hyvin. Tein pohjataikinan ja levitin sen piirakkavuokaan, sitten aloin tehdä täytettä, joka valmistettiin blenderissä. Oma blenderini on yleiskoneen mukana tullut ja sitä käytetään yhdessä yleiskoneen kanssa. Muutama viikko sitten blenderikannu tipahti lattialle ja siitä lohkesi pieni pala muovia irti. Blenderi oli silti käyttökelpoinen ja olen sillä smoothieitakin tehnyt sen jälkeen. Blenderi piti loppuvaiheessa hiukan hassua ääntä, mutta en välittänyt siitä. Sain täytteen valmiiksi ja irrotin blenderin yleiskoneesta. Arvatkaapa mitä kävi? Blenderin pohja petti alta ja sen jälkeen meidän keittiö ja minä mukaanlukien näytti siltä kuin ruokapommi olisi räjähtänyt. Aluksi otti päähän ja pari kirosanaakin saattoi päästä suusta. Näin jälkikäteen ajateltuna tuo tilanne oli kyllä melko koominen.

Blenderi selvästi päätti, että ei kakkua minulle. Pienen siivousoperaation jälkeen tein ruokaa ja söin. Katselin piirakkavuoassa olevaa taikinapohjaa ja päätin käväistä uudelleen kaupassa hakemassa lisää rahkaa, raejuustoa ja mangopilttiä. Minähän muuten tekisin tätä kakkua. Ainesten hakemisen jälkeen edessä oli uusi yritys. Tällä kertaa tein täytteen kulhossa sauvasekoittimen avulla ja se jopa onnistui hyvin. Loppujen lopuksi sain kuin sainkin kakun uuniin. Otin kakun uunista ulos ja lähdin salille. Salin jälkeen söin ja jälkiruoaksi otin palan tätä kakkua. Kakku oli kuin olikin oikeasti jopa tosi hyvää. Alkuperäisen reseptin löydät täältä.

Kakun kruunasi netistä tilaamani vähäkalorisempi Salted Caramel -kastike. Oli aika herkkua ja sopii varmasti moneen muuhunkin kuin mangojuustokakun kaveriksi.

Lopulta kaikki meni ihan hyvin ja minä sain kuin sainkin kakkua, joka oli kaiken sähläämisen ja odotuksen arvoinen. Loma on jo yli puolen välin, mutta vielä on lomaa jäljellä. Huomenna olisi aikainen herätys ja edessä seitsemän tunnin ajomatka, kun lähdetään miehen kanssa kaksin viikonloppulomalle Nurmekselle kylpylähotelliin, Break Sokos Hotel Bombaan. Tästä reissusta kirjoittelen sitten ensi viikon alussa.

~Susa

One thought on “Ei kakkua minulle

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: