Alle 70kg

Eilen oli vaakapäivä. Käyn yleensä vaa’alla noin parin viikon välein. Viime kerralla vaaka näytti 70,3kg. Ensimmäiseksi välietapiksi asetin 70kg. Tuo tavoite täyttyi varmasti jo reilu viikko sitten, mutta virallisesti alle 70kg pääsin eilen. Vuoden alusta painoa on lähtenyt jo mukavat -5,5kg. Heti tammikuun alussa päätin, että kun vaaka näyttäisi alle 70kg saisin pitää ensimmäisen herkkupäivän ja söisin pitsan. Tiedän ettei ruokaa kannata käyttää itsensä palkitsemiseen, mutta ajattelin, että ensimmäinen kerta voisi olla poikkeus. Niinpä kävimme mieheni kanssa ystävänpäivän kunniaksi elokuvissa ja Rossossa pitsalla. Minusta Rossolla on parhaat gluteenittomat pitsat meillä täällä Porissa. Pitsa maistui 7 viikon jälkeen aivan taivaalliselta.

Pitsan ja leffapoppareiden jälkeen turvotus oli taattu. Olo oli hieman ähky, muttei mikään mahdottoman huono. Illalla menin nukkumaan ”ruokavauvan” kanssa. Aamulla vatsan turvotus oli kuitenkin laskenut, eikä minulla ollut ”ruokakrapulaa” mitä pelkäsin. Uskon sen johtuvan siitä etten sotkenut herkkupäivän sekaan sokeria. Olen pari kertaa vuosia sitten kokenut ruokakrapulan ja se ei ole mukavaa. On hurjaa, että omalla syömisellään voi saada itselleen olon, joka muistuttaa krapulaa. Monesti myös vatsa saattaa mennä sekaisin herkkujen syömisestä. Tärkeintä herkuttelussa olisi löytää se kohtuus, joskus saa ottaa, mutta vain vähän, ettei aiheuta itselleen huonoa oloa. Tästä jatketaan taas normaaleja ruokatottumuksia ja seuraavaksi herkutellaan sitten talvilomalla maaliskuussa, kun lähdetään miehen kanssa reissuun.

Vaaka joutaa nyt tässä kohtaa kaappiin reiluksi kuukaudeksi, sillä 27.3 minulla olisi edessä InBody-kehonkoostumusmittaus. Nyt koitetaan tehdä töitä mukavalla tahdilla ja syödä terveellisesti ja katsotaan mitä tuloksia reilussa kuukaudessa saadaan. Tuleva kehonkoostumusmittaus motivoi kivasti. Olen viimeksi käynyt mittauksessa marraskuussa 2017 ja tulokset eivät silloin olleet kovin hyviä. On hienoa nähdä saavuttamansa muutos konkreettisesti paperilla. Mittauksesta saa taatusti taas lisävirtaa ja motivaatiota jatkaa eteenpäin.

~Susa

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: