Kuukausi takana

Mitä kaikkea kuukaudessa on tapahtunut? Isoin ja motivoivin muutos on tietenkin paino ja sitähän on lähtenyt -3,4kg. Koosta L on päästy kokoon M. Koon 40 housut ovat löysät, mutta kokoon 38 on vielä hiukan matkaa. Tavoitepainoon on matkaa vielä -14,3kg. Parasta on se, että pari työkaveria on myös kiinnittänyt huomiota painonlaskuun ja sanonut, että olen selvästi hoikistunut. On hienoa, että saavuttamani työ näkyy myös ulospäin.

Suurin muutos minkä itse olen tehnyt on ruokailurytmin kuntoon laittaminen. Syön lähes poikkeuksetta säännöllisesti 5krt päivässä. Syöminen tasaisin väliajoin pitää mielihalut poissa ja kuukauden aikana ei ole tullut lainkaan repsahduksia. Olossa kuitenkin huomaa jos ruokailujen välille tulee yli 4,5 tuntia ja silloin terveellisten valintojen tekeminen on vaikeampaa. Kerran viikossa olen antanut itseni herkutella terveellisemmin ja herkkuna on toiminut Lohilon proteiinijäätelöt. Nämä ovat niin hyviä! Tuplasuklaa toimii erittäin hyvin minulle, joka olen ennen saattanut vedellä koko suklaalevyn kerralla.

Ennen ruokailun muuttamista aamupalana oli useimmiten leipää ja silloin tällöin puuroa, useimmiten kaura+riisi. Nykyään jokainen aamu alkaa puurolla. Olen niin kiitollinen, että vaikka sairastan keliakiaa niin minulle käy kaura. Puuroja on niin monenlaisia ja netti on reseptejä pullollaan jos itseltä loppuu ideat. Ehdoton suosikkini on vadelma-banaaniuunipuuro. Tämä on herkkua! Reseptin olen joskus netistä bongannut ja sitä hiukan muuttanut.

VADELMA-BANAANIUUNIPUURO
1 dl kaurahiutaleita
2½ dl maitoa
½ banaani
1 kananmuna
vadelmia
3 rkl maustamatonta jogurttia

Voitele uunivuoka ja laita sinne kaurahiutaleet ja maito. Ota kulho ja muussaa banaani sinne haarukalla. Lisää banaanin joukkoon kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kaurahiutale-maitoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Ripottele päälle vadelmia ja lopuksi kaada jogurttia päälle pieninä kasoina. Paista uunissa 180°C 30 minuuttia.

Mikä minusta on ollut parasta? No se hyvä olo tietenkin. Olo on huomattavasti energisempi. Päiväunet ovat jääneet ja aamulla jaksaa herätä normaalia aikaisemmin. Myöskään iltaisin ei tule valvottua enää niin pitkään. Palkitsevinta on se olotila mikä treenin jälkeen tulee. Eilisen spinnin jälkeen oli niin voittajafiilis! Ensimmäisen viikon jälkeen iski flunssa, joka piti minut poissa salilta pari viikkoa. Sitkeästi jatkoin kuitenkin terveellisesti ja säännöllisesti syömistä, vaikka en voinutkaan treenata. Flunssan mentyä ohi olin intoa täynnä, kun viimein pääsin treenaamaan. Tärkeintä on muistaa pitää ruokavaliosta kiinni, koska sillä se isoin muutos saavutetaan.

~Susa

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: